Gratulerer til hele samfunnet – idretten er endelig tilbake

Postet av Norges Bedriftsidrettsforbund den 18. Jun 2021

For første gang på mange måneder kan breddeidrettsutøvere utøve idrett med kontakt, og idretten er endelig på vei tilbake til normalen. – Dette er en gledens dag, og jeg ønsker å rette en stor takk til alle som har vært så tålmodige, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Foto: Dag Oliver


Regjeringen går videre i sin gjenåpningsplan og åpner for trinn 3 med noen ekstra lettelser. Voksne over 20 år får unntak fra avstandskravet, og får lov til å trene med kontakt både inne og utendørs. I tillegg åpnes det opp for å avholde konkurranser og kamper innenfor egen krets både utendørs og innendørs.

– En 15 måneder lang ventetid er endelig over for breddeidrettsutøverne. Idrettsforbundet er svært glade for at regjeringen endelig åpner opp for breddeidretten, noe som er helt i tråd med våre forventninger, sier Berit Kjøll.

Toppidretten åpnes helt opp.

– Toppidretten kan endelig utøves som normalt, og det er svært gledelig at vi nå kan komme i gang med seriespill både utendørs og innendørs. Vi er også glade for at regjeringen tilpasser karantene og tester for toppidrettsutøverne som sikrer like konkurransevilkår, sier Kjøll.

Åpner opp for publikum
Fra og med søndag åpnes det for flere tilskuere. På faste, tilviste plasser på offentlige arrangement åpnes det for inntil 5000 tilskuere ved bruk av adgangstest eller koronasertifikat. Uten testing og sertifikat vil man kunne ha 2000 tilskuere utendørs.

– Det er gledelig at det nå åpnes for mer publikum på idrettsarrangement. Det er ikke bare utøverne som har ventet lenge, hele samfunnet har måtte vente på å få idretten tilbake, sier Kjøll.

Her er alle lettelsene for idretten:

  • Full kontakt for voksne i breddeidretten.
  • Unntak fra avstandskravet for voksne som deltar på idrettsarrangementer innenfor egen region eller krets.
  • Ved idretts, - kultur- og fritidsaktiviteter kan voksne over 20 år samles i grupper på 30 personer innendørs og 40 personer utendørs.
  • Barn og unge under 20 år over hele landet kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse og uten krav om én meters avstand.
  • Toppidrett kan utøves som normalt. Seriespill kan gjennomføres både utendørs og innendørs.
  • Tilrettelagt karantene-/testregime for toppidrettsutøvere som returnerer fra utlandet gjør at disse kan trene og konkurrere kort tid etter retur.
  • Forsiktig oppmykning av innreiserestriksjonene for arrangementer på norsk jord. Gjelder i første omgang i forbindelse med Oslo Bislett Games og kvalifiseringskamper til UEFA Champions League og UEFA Conference League.


Saken er skrevet av Sofie Torlei Olsen og ble først publisert på idrettsforbundet.no.